A szervezet adatai:

Neve: Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége

Székhely: 3627 Kissikátor Petőfi ut 11.

Nyilvántartásba vételről szóló határozat száma: 11.Pk.60.091/2005/2

Képviselő neve: Maruzsiné Holló Rita

A tárgyévben végzett tevékenység bemutatása:

Egyesületünk tagjaival 2016-ban is tartottuk a kapcsolatot rendszerességgel. Kérdéseikre, kéréseikre megpróbáltunk telefonon, interneten ötletet, tanácsot adni, információhoz juttatni őket hová fordulhatnak: szakember – hivatal irányában.

Segítségnyujtásunk mindig térítésmentes volt.

Vezetőségi ülést 2016-ban is kétszer tartottunk.

Évi közgyűlésünket 2016. május 14.-én tartottuk a kissikátori kultúrházban, ahol az előző évi beszámolót is meghallgatták, elfogadták a tagok. A gyerekek ez idő alatt játékkal, rajzolással, színezéssel foglalták le magukat. E napon fejezték ki verssel, énekkel, kis ajándékkal Anyukájuk felé köszönetüket: a gondoskodásért, szerető ölelésekért, a sok mosollyal teli bíztatásért gyermekeink.

Családi napunkat – gyermeknapot a Varbói Ifjusági Szállón tartottuk, ahol volt: Kézműves foglalkozás, fagyizás, születésnaposok köszöntése, és persze a mindenkit megnevettető bohóc, aki igencsak elnyerte gyermekeink szeretetét. Gyermeknap alkalmából személyre szabottan próbáltunk gyermekeinknek kis ajándékkal, – játékkal meglepetést szerezni.

A Mikulás bácsit a számunkra nagyon megkedvelt, alkalmas helyen, a Varbói Integrált Közösségi Házban várták a gyerekek, ahol örömmel, vették át a csomagokat és a támogatásként kapott játékokat – gyümölcsöket. Mindenki számára nagy meglepetés volt, és fantasztikus örömet szerzett az ÓMI Zenész Színház tagjainak előadása. Vastapssal köszönték gyermekek – szülők egyaránt!

Igyekeztünk 2016-ban is motiválni a tagokat, hogy minél több alkalmat megragadva mozduljanak ki fogyatékkal élő gyermekükkel az otthoni monoton mindennapokból.: séta, ismerkedés, az összejöveteleink, ahol már ismerik, várják egymást gyermekeink, és mindig játékokkal, műsorral lepjük meg őket.

Összejöveteleinkhez mindig tagjainknak megfelelő helyet – termet választottunk, ahol nincs lépcső, akadály, kerekesszékkel is biztonságosan tudnak közlekedni.

Törekedtünk arra, hogy ez a pár napos találkozás emlékekkel teli élmény maradjon a családoknak! : kikapcsolódás, beszélgetés, játék, nevetés….

Tárgyévben végzett alapcél szerinti tevékenységek bemutatása

  • Rendszeres kapcsolattartás egyesületünk tagjaival. Interneten, telefonon adtunk fölvilágosítást, információt, ötletet, tanácsot kérdéseikre – kéréseikre. Főleg a számukra nyujtható szolgáltatásokkal, azok megfelelő úton történő elintézésével igyekeztünk tagjainkat megismertetni. Segítségnyujtásunk térítésmentes!
  • 1998. / évi XXVI. tv. 6 -Biztosítani a hozzáférés lehetőségét a közérdekű információkhoz a részükre nyujtott szolgáltatásokkal kapcsolatosan /
  • Összejöveteleink, rendezvényeink alkalmával biztosítottuk az akadálymentes, biztos környezetet. /

/ 1998 évi XXVI. tv. 5 /

  • Családi nap, Gyermeknap, Mikulás délután szervezése, ahol törekedtünk arra, hogy a családok / főleg a gyermekek / kikapcsolódjanak, élményhez jussanak. játékos feladatokkal, a bohóc nevettető előadásával, Anyák napja – Mikulás várás – ünneplés alkalmával

/ 1998 évi XXVI. tv. 21 – Pihenés, szabad idős tevékenység támogatása /

Halmozottan sérült gyermekeink és szüleik örömmel, jókedvűen vettek részt a találkozókon!