Közhasznúsági melléklet:  2014

A közhasznú szerezet adatai:

Neve: Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége

Székhelye: 3627 Kissikátor  Petőfi út 11.

Nyilvántartásba vételről szóló határozat száma: 11.Pk.60.091/2005/2

Képviselő neve:  Maruzsiné Holló Rita

A tárgyévben végzett közhasznú tevékenység bemutatása:

2014-ben is rendszeresen tartottuk a kapcsolatot egyesületünk tagjaival. Telefonon, interneten adtunk információt, tanácsot kérdéseikre. Főleg a számukra nyújtható szolgáltatásokkal, azok megfelelő úton történő intézésével igyekeztünk tagjainkat megismertetni.

Természetesen bármilyen kéréssel-kérdéssel, problémával fordulnak hozzánk, a segítségnyújtás minden esetben térítésmentes.

Vezetőségi ülést 2014-ben:  április 12.-én Varbón, és november 16.-án Múcsonyban tartottunk.

A  MATASZ  Heves Megyei Szervezete segítségével gyógyászati segédeszközöket, kerekes székeket kaptunk, ami nagy segítség volt a támogatott családoknak.

Évi közgyűlésünket május 17.-én tartottuk Varbón az Integrált Közösségi Házban. A szülők beszélgetése alatt a szomszéd teremben gyógypedagógus-óvónő foglalkozott a gyermekekkel, játékos feladatok megoldására motiválva őket. Igyekeztek a szakemberek a gyerekek gondolatát szórakoztató, de figyelmet igénylő feladatokra terelni, aminek megoldása után természetesen jutalom osztása, zenehallgatás-tánc következhetett. Ezen a napon kapták meg a gyerekek a gyermeknapi meglepetés ajándékaikat is. A kapott fejlesztő játékokat, színezőket, kirakókat hamar megnézték, kipróbálták.

Családi napunkat a Kissikátori Pihenőháznál tartottuk meg augusztus 2.-án. A gyerekek izgatottan figyelték a bejáratot, kikkel találkozhatnak. Persze a megszokott meglepetés sem maradhatott el, hiszen nemcsak kikapcsolódhatnak a jó levegőn, kellemes környezetben, hanem a finom ebéd után mindig van „meglepi”. Ezúttal a Tekergő Bábszínház jött el hozzánk egy nagyon szórakoztató, nevettető báb-meseelőadással. A gyerekek tapsolva-nevetve nézték végig, és az előadást követően közelebbről is megismerkedhettek a mesében szereplő bábfigurákkal.

Béres Csepp Extra immunerősítőt kaptunk a Béres Alapítvány a Teljes Életért Közhasznú Szervezettől. Ez nagy segítséget jelent sérült gyermekeinknek, és családjuknak a tél beköszönte előtt, hiszen a megfázást, influenzát a megerősített immunrendszerrel tudjuk legjobban kivédeni!

A Mikulás bácsival 2014-ben december 14.-én találkozhattak gyermekeink Múcsonyban a Petőfi Sándor Művelődési Házban.                                                    Az ózdi Bárka Színpad munkatársai megszínesítették, hangulatossá varázsolták a délutánt zenés műsorukkal.                                                                                              Az Ózdi Ifjúságért Alapítványtól kaptunk plusz Mikulás csomagokat, amit nagy örömmel vettek át gyermekeink.

Az elmúlt évben is igyekeztünk arra törekedni, hogy minél több alkalommal motiváljuk tagjainkat, családjukat a megszokott, otthoni környezetből való kimozdulásra, hogy minél több időt tölthessenek közösségben: – legyen az a szülők szakemberrel történő beszélgetése, – vagy a gyermekeket szórakoztató kulturális műsor- ajándékosztás

Összejöveteleinket mindig olyan helyen – olyan teremben tartjuk, ahol a fogyatékossággal élő gyermekeink nem ütköznek akadályokba, nem érzik még jobban kiszolgáltatottnak magukat. Arra törekszünk, hogy az adott téma, műsor kösse le figyelmüket, vagy önfeledten tudjanak kikapcsolódni, ne kelljen mindig arra figyelni, a felmerülő akadályt hogy tudja kikerülni.

2014-es vagyon kimutatás:

1%-os támogatást kaptunk:             196 047Ft

Tagdíj befizetésből:                             28 000 Ft

Magán személyek támogatásából    45 000 Ft

2013-ból maradt:                                   23 882 Ft

  Összes bevétel:                            269 047 Ft

Kiadások:

Működési költségre: postai szolgáltatások,:    7 080 Ft

karbantartás:                   5 000 Ft

papír-írószer:                   2 088 Ft

Összesen:                       14 168 Ft

Kikapcsolódás:           fejlesztő játékok:             9 000 Ft

bábelőadás:                   30 000 Ft

rendezvényekre:           40 709 Ft

Összesen:                       79 709 Ft

Útiköltség térítés /adományért /:                   14 200 Ft

Kiadások összesen 2014-ben:                        108 077 Ft

Központi költségvetési szervtől, önkormányzatoktól a tárgyévben egyesületünk nem részesült támogatásban.

Vezetőségi tagjaink nem részesültek díjazásban.

Záradék:  A közhasznúsági jelentést szervezetünk közgyűlése a 2015 május 9.-ei ülésén elfogadta.

  1. május  8.                                                                            Maruzsiné Holló Rita

az egyesület képviselője

 

Tárgyévben végzett alapcél szerinti és közhasznú tevékenységek bemutatása

-Rendszeres kapcsolattartás egyesületünk tagjaival. Telefonon, interneten adtunk felvilágosítást, információt, ötletet kérdéseikre. Főleg a számukra nyujtható szolgáltatásokkal, azok megfelelő úton történő elintézésével igyekeztünk tagjainkat megismertetni. Segítségnyújtásunk természetesen térítésmentes!

/ 1998. évi XXVI. tv. 6§   -Biztosítani a hozzáférés lehetőségét a közérdekű információkhoz a részükre nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatban /

-Gyógyászati segédeszközöket, kerekes székeket kaptunk, ami nagy segítséget jelentett a támogatott családoknak.

/ 1998.éviXXVI. tv. 21§ -Rehabilitációs szolgáltatás, családsegítés /

-Összejöveteleink, rendezvényeink alkalmával biztosítottuk az akadálymentes, biztos környezetet.

/ 1998. éviXXVI. tv. 5§ /

-Gyermeknap, családi nap, Mikulás délután szervezése, ahol törekedtünk arra, hogy a gyerekek kikapcsolódjanak:  -játékos feladatokkal,  bábelőadáson,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Mikulás várás – ünneplés alkalmával

/ 1998. évi XXVI. tv. 21§  -Pihenés, szabad idős tevékenység támogatása /

A közhasznú tevékenységek főbb eredménye:

A halmozottan sérült gyermekeink örömmel, – jókedvűen vettek részt a számukra rendezett találkozókon!

A támogatott családok köszönettel vették a kapott gyógyászati segédeszközöket, az immunerősítő Béres Csepp Extra cseppeket!

A szülők számára nyújtott információ adása: / segítség nyújtása a kiemelt ápolási díj kérvényezésében, annak megfelelő úton történő elintézésével! /