Közhasznúsági melléklet 2013

A közhasznú szervezet azonosító adatai:

Neve:  Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége

Székhely: 3627 Kissikátor  Petőfi út 11.

Nyilvántartásba vételről szóló határozat száma: 11 Pk. 60.091/2005/2

Társadalmi szervezetünk nyilvántartási száma:  63 884/2012

Képviselő neve:  Maruzsiné Holló Rita

A tárgyévben végzett közhasznú tevékenység bemutatása rövid tartalmi beszámolóval:

2013-ban is kapcsolatot tartottunk egyesületünk tagjaival: személyesen, telefonon, interneten adtunk segítséget, ötletet, tanácsot, információt, ami természetesen ingyenes.

Március 14.-én, és október 16.-án tartottunk vezetőségi ülést.

Éves közgyűlésünket április 27.-én tartottuk, amikor az éves beszámoló-mérleg ismertetése és elfogadása után kis ajándékkal köszöntötték gyermekeink az Édesanyákat. Közgyűlésünket a Varbói Integrált Szolgáltató Közösségi Házban tartottuk, ahol a helyi óvodások-iskolások kis csoportja megható műsorral készült az édesanyák köszöntésére.                                                                                                                                               
Összejövetelünkre eljött Borsodbótáról Wesselink-Csorba Júlia gyógypedagógus is, hogy ismerkedjen a családokkal-gyerekekkel és felajánlja segítségét, amit a szülők örömmel fogadtak. Több alkalommal is eljött közénk, amikor a szülők egyéni tanácsot-ötletet is kérhettek gyermekükkel kapcsolatosan.

Következő alkalom tagjainknak a találkozásra június 1.-én volt, amikor a gyermeknapot szerveztük.  Ennek lebonyolításában is sokat segített Csorba Júlia, és a Borsodbótai vezető óvónő. A gyerekek mindent beleadva igyekeztek a játékos feladatok elvégzésére, hiszen oklevél, és kézzel festett érem várt az ügyesekre.

2013 nyarán a családi napunkat augusztus 3.-án tartottuk a Kissikátori Pihenőháznál. A családok már érkezésükkor meglepetésben részesültek, hiszen bohócnak öltözött gyerekek fogadták őket és igyekeztek jókedvet teremteni a nap folyamán. Ebben segítségükre volt egy helyben lakó védőnőként dolgozó támogatónk, aki szervezésben sokat segít. Az ózdi Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület színesítette találkozónkat különleges kutyás bemutatókkal, ismeretek nyújtásával, információk adásával a terápiás kutyák képességeiről.

A Mikulás bácsi meghívásunkra már november 30.-án megérkezett. Szintén Varbón találkoztunk, hiszen az Integrált Szolgáltató Közösségi Ház üzemeltetője azzal igyekszik segíteni,- támogatni bennünket, hogy térítésmentesen tarthatjuk itt az összejöveteleket. Ezt a találkozót egy igazi bohóc bácsi színesítette káprázatos trükkjeivel, és ajándék saját kérésre formált fölfujt lufival a gyermekeknek. A hangulatot tovább fokozta Balogh Judit helyi lakos gyönyörű hegedűszólója, és népdalai. Aztán a Mikulás bácsi osztotta ki csomagjait, amit örömmel vettek át a gyerekek. Eljött közénk Ózdról egy fiatal házaspár is, akik édességgel, gyümölccsel, játékokkal kedveskedtek a gyermekeinknek. Élményekkel, ajándékokkal telve térhettünk haza egy ismét jó hangulatban együtt töltött délutánról.

Találkozásaink alkalmával lehetőség nyílt a szülőknek tapasztalat cserére, ötletet – tanácsot kérni védőnőtől, gyógypedagógustól, ortopéd szakorvostól, gyógyászati segédeszköz készítőtől.                                                                                                                                                                                        Információs Közvetítőnkhöz is sok kérdés-kérés érkezett, amire igyekeztünk a szülőknek szakember véleményét-útbaigazítását kikérve válaszolni.

A közhasznú tevékenység érdekében felhasznált vagyon kimutatása:

Egyesületünk működéséhez, közhasznú tevékenységeinkhez szükség volt:

– irodaszerek, fogyóeszközök vásárlására

– lézernyomtató toner töltésére

– hivatalos levelek – meghívók feladására / postaköltség /

– eszközök vásárlása:  a gyermeknapi, mikulás csomag tartalmának megvásárlása, családi napunk, a gyermeknap lebonyolításához, ebédhez szükséges anyagok, üdítők vásárlása.

Személyi jellegű költség: a vásárlások lebonyolításához, a találkozónk helyszínéül választott Varbói Integrált Szolgáltató Közösségi Ház megtekintéséhez, alkalmasságának felméréséhez, és időpont egyeztetéshez felhasznált benzinköltség.

Anyagi ráfordításunk:  88 ezer ft                                                                                  Személyi jellegű költség: 23 ezer ft

Szja. 1%-os támogatást:  71 ezer forintot kapott egyesületünk.

Tagdíj befizetéséből :  22 ezer forintot,

Vállalkozói támogatásból :  31 ezer forintot kaptunk 2013-ban.

Központi költségvetési Szervtől, állami pénzalapból, helyi önkormányzattól 2013-ban nem részesült egyesületünk támogatásban.

Vezetőségi tagjaink anyagi juttatásban nem részesültek.

Mellékletként csatolva fényképek az összejöveteleinkről.

  1. május 20. Maruzsiné Holló Rita                                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                          képviselő                                                                                                                                                                                                                    

Záradék:   A  közhasznúsági jelentést szervezetünk 2014. május 17.-én  megtartott  közgyűlése elfogadta